اتحادیه اروپا، ۴۱ میلیون یورو برای ارتقای بخش صحت و درمان به افغانستان کمک کرد.
در بیانیه اتحادیه اروپا آمده است که این مبلغ با هدف ارایه بهتر خدمات طبی و درمانی، از جمله حمایت از کودکان، مادران، تهیه و تامین تجهیزات طبی، مدرن سازی آزمایشگاهها و به کارگیری نیروی انسانی مناسب به وزارت صحت افغانستان اختصاس خواهد یافت.
این اتحادیه دو روز پیش نیز اعلام کرد: مبلغ دو میلیون و ۳۰۰ هزار یورو برای اجرای برنامههای حمایت از زنان، در اختیار دولت وحدت ملی افغانستان قرار خواهد داد.
اتحادیه اروپا پیشتر در سال ۲۰۱۳ میلادی، ۶۱ میلیون و ۵۰۰ هزار دالر به بخش صحت کشورمان کمک کرده بود.
وضعیت صحی در سالهای اخیر بهبود یافته است، اما تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله ای طولانی دارد. برآورد اتاق تجارت و صنایع افغانستان نشان میدهد که به طور میانگین روزانه نزدیک به هزار نفر برای مداوا به کشورهای دیگر عزیمت میکنند.
در سال ۱۳۹۲ پزشکان بدون مرز، پژوهشی را منتشر کردند که نشان میداد ۶۶ درصد مردم، روزانه کمتر از یک دالر درآمد دارند، اما هزینه درمان آنان بین ۴۰ تا ۱۱۴ دالر است. این پژوهش از ۸۰۰ بیمار در مدت شش ماه در ولایات مختلف افغانستان به عمل آمد.
نزدیک به ۱۸ هزار نفر در وزارت صحت عامه مشغول به کار میباشند. آمار داکتران در کشور بیش از هفت هزار نفر برآورد شده است.
بر اساس آمار وزارت صحت، افغانستان دارای بیش از دو هزار مراکز درمانی، ۳۱۹ شفاخانه خصوصی و ۱۸۵ شفاخانه دولتی است. ۱۲۴ شفاخانه از ۳۱۹ شفاخانه خصوصی در کابل قرار دارد.
وزیرصحت در ماه ثور سال روان، از متوقف کردن فعالیت ۹ شفاخانه خصوصی و ۴۰ شرکت خارجی و ۱۱۹ شرکت داخلی وارد کننده دوا که به گفته وی با ستندارهای جهانی فاصله داشته اند و همچنین نزول رده ۲۸ شفاخانه به مراکز درمانی کوچک خبر داد.
ارزیابیهای وزارت صحت، برای تعیین رده شفاخانهها یا مراکز درمانی، با شاخصهای وضعیت ساختمان، تجهیزات، اتاق عمل، داشتن بخش اورژانس، بخش زنان و زایمان، داشتن پزشکان متخصص، نحوه تشخیص بیماری و دواخانههای مستقر در آنها، صورت میگیرد.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/3975